Wie zijn wij?

Wij zijn TeamDuuk. Opgestart door de ouders en familie van Duuk, een jongetje van 5 jaar die de ziekte ALL heeft. Leukemie of ook wel bloedkanker.

 

Als je te horen krijgt dat je kind leukemie heeft, weet je niet wat je hoort. Als de artsen daana zeggen: "dat is bloedkanker" gaan de rillingen over je lijf. Je weet dat leukemie een vorm van kanker is, maar de naam verdoezeld de ernst in het begin. Het behandelplan komt op tafel, een vast protocol staat te wachten en dit is waar je het de komende 2 jaar (en later bleek in Duuk zijn geval zelfs 3 jaar) mee moet doen. Je voelt je volkomen machteloos. Je wilt iets doen, maar je moet het overlaten aan artsen. Het enige wat je kan doen, is je kind steunen.

 

Tot wij als ouders en familie aan de praat kwamen. Kleine plannetjes werden groter en TeamDuuk was een feit. Wij willen geld inzamelen voor het goede doel. De prognose voor kinderen zoals onze Duuk is nu 80% kans op genezing. Wij willen dolgraag dat ieder kind kan genezen van Leukemie. Daar is onderzoek voor nodig en onderzoek kost veel geld. Ook zijn dagen als de WensDag van Duuk heel belangrijk. Even een dag in het zonnetje gezet worden, even niet meer denken aan de zieke beestjes, even helemaal kind zijn.

 

Wij hopen op steun van heel veel mensen. Alle kleine beetjes kunnen een groot geheel worden.

 

Ook voor Duuk zelf is deze actie erg belangrijk. Zijn behandeling vol chemotherapie duurt nog tot december 2019. Ook in die tijd kan er door onderzoek nog een hoop veranderen. Er wordt namelijk niet alleen onderzoek gedaan naar genezing, maar ook naar manier om de bijwerkingen van chemo zo veel mogelijk te onderdrukken.

Copyright @ All Rights Reserved